9.4 C
Medemblik
24 november 2020 18:12
Medemblik Actueel.

Website politie verkozen tot website van het jaar.

Regionieuws – In de verkiezing van de Website van het Jaar brachten ruim achthonderdduizend Nederlanders hun stem uit voor de website van de politie. Woensdagavond 25 november nam de politie in de Beurs van Berlage te Amsterdam de prijzen in ontvangst: beste overheidssite, populairste site van de overheid en als klap op de vuurpijl: beste website van Nederland.

De politie is dankbaar voor de prijs, vooral omdat zij hem kreeg op voordracht van burgers. Het was vanaf het begin van de reorganisatie de bedoeling dat de politie niet alleen persoonlijk contact zou maken met burgers, maar ook via de digitale snelweg de verbinding zou zoeken. Maandelijks heeft Politie.nl twee miljoen bezoekers.

Echte politieverhalen

Vooral het laatste jaar zijn daarin grote stappen gezet. Zo is online aangifte doen makkelijker en duidelijker geworden en de website wordt ook benut om bezoekers kennis te laten maken met echte politieverhalen van agenten. Daarnaast is de website afgelopen jaar ‘responsive’ geworden. Oftewel: het formaat van de webpagina’s past zich automatisch aan aan het beeldscherm waarop iemand de site bezoekt. Dat maakt de site veel gebruikersvriendelijker.

Wie is mijn wijkagent?

Wie uw wijkagent is, kunt u niet alleen eenvoudig vinden op de website, u kunt ook direct contact met hen leggen. Per maand maken hier al ongeveer 27.000 mensen gebruik van. Verder kunt u online aangifte doen van diefstal, vernieling of internetoplichting. En wilt u iets melden bij de politie, maar het heeft geen haast, dan kan dat ook via de website. U kunt zelfs fotomateriaal of videobeelden meesturen.

Iedereen mag meepraten

De mensen die de website ontwikkelen, werken intussen hard door aan verdere verbeteringen. Wat die verbeteringen zijn, kunt u zelf aangeven. Vrijwel dagelijks rijdt het mobile media lab door Nederland, een opvallende politietruck. Daarin ontvangt de politie iedereen die mee wil praten over social media en digitale dienstverlening. Uw suggesties nemen wij mee in de verdere ontwikkeling van de site. En daarmee is de prijs eigenlijk een beetje voor ons samen. Samen, voor veiligheid.

Reageren via facebook