Medemblik Actueel.

Voetbal

v.v. Strandvogels deelt de punten met Always Forward

Onderdijk – Een week geleden kruiste zowel Strandvogels als Always Forward de degens met een ploeg uit de 2e klasse. Strandvogels won (na penalty’s) en Forward verloor maar deed volgens het NHD niets onder voor de tegenstander. Het beloofde in Onderdijk daarom een duel te worden tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onder zouden moeten doen en die verwachting kwam redelijk uit.

In de eerste 20 minuten van de eerste helft was er geen sprake van gelijkwaardigheid, de tegenstander uit Hoorn was heer en meester. Dat kwam waarschijnlijk ook door de ruggensteun van een zeer vroege openingstreffer. Er waren nog geen drie minuten gespeeld toen keeper Edwin Hoogland de bal al uit zijn doel moest halen. Verdedigend zag het er niet best uit en de goalie was vervolgens kansloos op de lage schuiver.

In de 24e minuut was het raak bij de eerste echt goed uitgespeelde Strandvogelsaanval van het duel. Na een goede actie stelde Jordy Weel Bryan Broedersz voor het Forwarddoel in staat de gelijkmaker in de touwen te schieten en dat deed de aanvoerder ook.

Het duel was nu veel meer in evenwicht, al was het nog steeds Always Forward dat iets gemakkelijker combineerde. Maar Strandvogels creëerde nu ook mogelijkheden, zoals uit een corner in de 34e minuut. Net voordat Mitch Hofland wilde inkoppen werd de bal echter weggekopt door een verdediger.

Op een prachtig moment, namelijk vlak voor het rustsignaal, kwam Strandvogels toch wel enigszins verrassend op voorsprong. Mitch Hofland zette na een mooie actie voor op Jordy Weel die er op bijna identieke wijze als Bryan Broedersz bij de gelijkmaker 2-1 van maakte.

Jammer genoeg werd de marge drie minuten later al weer teruggebracht nadat ook Always Forward een penalty mocht nemen en deze ook benutte. Forward drong hierna natuurlijk behoorlijk aan en maakte in de 74e minuut gelijk toen de aanvoerder van de Horinezen in het 16-metergebied vrij mocht uithalen. In het laatste kwartier kon het dubbeltje alle kanten opvallen, maar het bleef staan. Zodoende moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt.

Omdat de complete top 6 gelijk speelde, verandert er niets aan de kop van de ranglijst. Volgende week weer een topper voor Strandvogels als het afreist naar Westwoud voor een duel met nummer drie Woudia.

Op de foto: Jordy Weel passeert zijn tegenstander en zal de bal panklaar voorgeven. (foto: v.v. Strandvogels)

Strandvogels 1 – Always Forward 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 29 november 2015
Uitslag: 3-3 (2-1)
Scoreverloop: 0-1; Bryan Broedersz 1-1; Jordy Weel 2-1; Sebastiaan Weel 3-1 (penalty); 3-2 (penalty); 3-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Duijn (Bart Haakman), Merlijn Weel, Ton Lakeman en Rowin de Wit; Mitch Hofland, Mario Smak, Bryan Broedersz en Tim Broersen (Sebastiaan Weel); Mike Boon (Robin Velthuis) en Jordy Weel

Reageren via facebook