TSN krijgt uitstel van betaling. De Omring betreurt de gang van zaken bij TSN Thuiszorg

Regionieuws –  TSN Thuiszorg krijgt uitstel van betaling. Het grootste thuiszorgbedrijf van het land verkeert in financieel zwaar weer. TSN hoeft voorlopig alleen salarissen, hypotheken en belastingen te betalen. Dit geldt voor de bedrijfstak van TSN die zich bezighoudt met hulp in het huishouden. Onder die afdeling vallen 12.000 werknemers. Hun werk gaat voorlopig gewoon door.

De rechtbank in Almelo heeft twee curatoren benoemd die gaan kijken of het bedrijf door kan gaan of failliet moet worden verklaard,schrijft onze nieuwspartner RTV NH. Nog deze week zullen de curatoren met een voorlopig verslag komen en besluiten of er nog hoop is op een doorstart of dat het bedrijf definitief de deuren moet sluiten.

De Omring is kerngezond….

Op een eerder bericht van ons over mogelijke indirecte problemen voor de Omring blijkt op verkeerde gegevens die wij in handen kregen te berusten. De Omring blijkt gewoon kerngezond te zijn. In een gesprek met Ilja Haenen van de Omring kregen wij te horen dat de Omring los staat van TSN Thuiszorg.  De Omring is financieel gezond en blijft dit ook. Mevrouw Haenen verteld ons verder dat in februari 2014 de werkzaanheden van de dochterorganisatie Omring Thuisservice (leverancier van hulp bij het huishouden) overgedragen zijn aan TSN en Zorgkompas. TSN was op dat moment financieel gezond.  Omring Thuisservice draaide wel met verlies en er was te weinig perspectief voor de toekomst. Daarnaast richt Omring zich op zorg en verpleging aan volwassenen, ouderen , chronisch zieken en kwetsbare mensen die tijdelijk of blijvend een verminderde gezondheid hebben.

Ilja Haenen besluit door te zeggen dat het de Omring betreurt dat klanten en oud-medewerkers van Omring Thuisservice door de problemen bij TSN Thuisservice mogelijk ook in problemen komen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.