Rabobank West-Friesland laat West-Friesland bloeien..

Wognum – De Rabobank West-Friesland sponsort via het Fonds Coörperatief Dividend en Sponsoring initiatieven van regionale verenigingen, stichtingen en andere initiatieven. En daar zijn ze apetrots op bij de Rabobank West-Friesland.

Één van de verenigingen die wordt bijgestaan door dit fonds is BigGIG uit Wognum. ‘Wij werken door onze samenstelling, musici en muziekkeuze aan een heel eigen sound,’ zegt Pieter Wever van BigGiG. ‘In principe is dit jazzmuziek voor bigband, maar we zoeken ook de randen van jazz op, maken uitstapjes naar latin, swing, blues en symfonische rock.’

‘We zijn een groep enthousiaste amateurmuzikanten, afkomstig uit de wereld van de jazz, blaasmuziek, klezmer en pop, die de klanken van big bands als ultieme uitdaging zien,’ vertelt Pieter Wever. ‘Jaarlijks treden we zo’n vijf keer op, voor in totaal enkele honderden mensen. Daarnaast organiseren we graag speciale projecten, zoals afgelopen september het door de gemeente Medemblik gesponsorde ‘Wognumse Vrije Geluiden’. Op verschillende buitenlocaties hebben we, met veel succes en plezier, optredens verzorgd. Volgend jaar bestaan we precies tien jaar en dat willen we vieren met een Filmproject, waarbij we herkenbare stukken spelen uit befaamde films en populaire televisieprogramma’s. Dat brengt niet alleen veel muzikale voorbereiding, ook de nodige extra kosten met zich mee.’ \

Mooie muziek, bijzondere beelden

‘Zo moeten we arrangementen laten maken en een passende locatie huren,’ vult bandlid Ria Ursem aan. ‘Verder willen we tijdens het optreden, op een scherm, een compilatie laten zien van beelden uit de betreffende films en series. Om de sfeer compleet te maken. We hebben daarvoor een paar jonge professionals benaderd. In oktober spelen we in de Othellozaal van Schouwburg het Park, dat wordt een unieke happening. Maar ook willen we elders optredens verzorgen.

Zonder bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank West-Friesland hadden we dit jubileumproject dus nooit van de grond gekregen. Onze zestien bandleden hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, maar samen gaan we voor één ding: zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met jazz- en bigbandklanken. Onder de enthousiaste leiding van Martijn Bos. Dat de Rabobank hier een aandeel in heeft, maakt ons erg blij. Net als het spelen. Ik speel saxofoon, tenor. Als ik een goede solo blaas en zie dat anderen net zo genieten als ik, geeft dat een geweldig goed gevoel.’.

‘Wij zijn muzikanten uit Wognum en omgeving die volop genieten van de muziek en dat gevoel graag willen delen met anderen. Samen kunnen we West-Friesland laten swingen.’

Meer weten? kijk op de website van BiGGiG.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.