Medemblik laat bewoners Oosteinderweg Wognum zelf kiezen.

Wognum – Bewoners en gemeente zijn het eens over de inrichting van de Oosteinderweg. Na twee bijeenkomsten stemde een ruime meerderheid van de bewoners voor de variant die ook de voorkeur heeft van de gemeente.

Wethouder Hans Tigges: “We hebben met respect naar elkaars ideeën en zorgen geluisterd. Inwoners hebben het laatste woord gekregen. Met deze inrichting willen we bereiken dat auto’s gas terug nemen, waardoor de veiligheid toeneemt.”

De nieuwe weg voorziet straks in rode fietsstroken op de rijbaan voor mensen die snel fietsen. Op het vrijliggende fietspad kunnen onder andere kinderen veilig hun weg van en naar school vinden. Op de schets zijn inritten en parkeerhavens nog niet ingetekend.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.