6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:20
Medemblik Actueel.

Koggenland, Opmeer en Medemblik willen meer samenwerken

Medemblik – De colleges van de gemeenten Koggenland, Opmeer en Medemblik willen de ambtelijke samenwerking verder intensiveren. De voornaamste redenen daarvoor zijn het delen van (specialistische) kennis, eventueel lagere kosten en het verminderen van de kwetsbaarheid van de organisaties

Arjan Dekker, woordvoerder van de gemeente Medemblik vertelt dat in mei 2016 zal duidelijk zijn of verbreding van de huidige vijf thema’s waarop wordt samengewerkt haalbaar is. De huidige vijf thema’s waarop wordt samengewerkt zijn:

  • Inkoop & contractmanagement;
  • Personeel en Organisatie;
  • Financiën;
  • Juridische kwaliteitszorg;
  • Informatiemanagement en beheer.

Achtergrondinformatie

In 2014 en 2015 zijn Koggenland, Opmeer en Medemblik (KOM gemeenten) gestart met samenwerken. De burgemeesters willen de samenwerking vergroten. Om ervoor te zorgen dat deze samenwerking wordt versterkt en waar mogelijk verbreed wordt naar andere onderdelen van de organisatie, hebben de drie burgemeesters de secretarissen gevraagd met een bestuursopdracht te komen. Deze bestuursopdracht is door alle drie colleges op 17 november vastgesteld. Hiermee is het vrijblijvende karakter van de samenwerking vervangen door een collegebesluit.

Reageren via facebook