17.8 C
Medemblik
28 mei 2020 17:03
Medemblik Actueel.

Photo by: VA-Photograpy

Ze zijn er.. 180 vluchtelingen verblijven nu 9 dagen in de Muiter Medemblik

Medemblik – Er is vanaf vrijdagavond keihard gewerkt om alles in orde te maken voor de 180 vluchtelingen die de vanaf vandaag 9 dagen in de Muiter zullen verblijven. Na deze 9 dagen vertrekt de groep weer en vrijwel zeker naar een AZC om daar eindelijk voor lange tijd te kunnen wonen.

De eerste groep arriveerde vanmiddag om half 3 en een uur later volgde de volgende groep uit Broek op Langedijk.. De gemeente Medemblik werkt samen met diverse instanties zoals het Vrijwilligerspunt, diverse sportverenigingen, Sportservice West-Friesland en vele anderen om deze 180 mensen de negen dagen dat ze hier verblijven het zo aangenaam voor ze te maken.

Veel bedrijven hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben gul spullen gedoneerd.  Zo sponsort De Boer & van der Weijde bekers, roerstaafjes en suikerklontjes, het zelfde krijgen ze van Holland Select Zaden. Elhoek Metaal en DA Verberne geven tandenborstel terwijl het Wapen van Medemblik een forse lading koek heeft gebracht.

PC Reclame uit Medemblik leverde voetballen, Moeijes Internationaal Transport verzorgde het transport van de spullen die nodig zijn in de Muiter, PCI van de Martinus Parochie in Medemblik leverde vuilniszakken en thee.

OVWN, Mantel & Overtoom Notarissen, de Medemblikker bedrijvengroep en Toyota Botman hebben gul een financiële bijdrage gegeven en Pop Vriend wil als het weer het toelaat voor de kinderen een springkussen neerzetten. Maar ook de inwoners van de gemeente Medemblik doneren gul met cadeau’s, toillettassen en melden zich aan om te helpen..

Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy Photo by: VA-Photograpy

Reageren via facebook