Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblik heeft sinds vandaag een unieke bushalte

Medemblik – In Medemblik is een van de eerste haltedisplays met actuele reisinformatie onthuld door gedeputeerde Elisabeth Post en wethouder Hans Tigges. De haltedisplays zijn uniek in Nederland, omdat ze naast actuele reisinformatie ook zijn uitgerust met een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp. Daarmee kan de reiziger ook in het donker de aandacht van de buschauffeur trekken. Ook zijn de haltedisplays duurzaam, de energie komt van zonnecellen.

De halte in Medemblik is een van de 370 bushaltes in Noord-Holland waar haltedisplays met actuele reisinformatie komen. Deze displays worden nog dit jaar in geplaatst bij haltes met meer dan 20 instappers per dag.

Kwaliteit bushaltes

De provincie heeft ook geïnvesteerd in kwaliteit van de bushaltes die deel uit maken van dit netwerk. Nog voor het einde van het jaar zijn ontbrekende haltevoorzieningen, zoals abri’s, infovitrines, fietsenstallingen of afvalbakken op deze 370 bushaltes geplaatst. Hiermee is een belangrijk onderdeel van de OV-visie 2020 van de provincie Noord-Holland uitgevoerd om meer reizigers en meer tevreden reizigers in het openbaar vervoer te krijgen.

De provincie Noord-Holland realiseert de ontbrekende haltevoorzieningen samen met 30 gemeenten. De gemeenten worden eigenaar van de haltevoorzieningen en nemen het beheer en onderhoud van de haltevoorzieningen voor hun rekening. De provincie plaatst de haltedisplays en financiert de door de gemeenten aan te brengen voorzieningen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de haltedisplays kunt u terecht bij het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 – 0200 600 (gratis), of op www.noord-holland.nl.

Reageren via facebook