Politie neemt hennepplantage inwoner Zwaagdijk-Oost in beslag

Zwaagdijk-Oost – Op de zolder in een woning aan de Balkweiterhoek in Zwaagdijk troffen agenten een kwekerij aan die net geoogst was. Ook zou er sprake zijn van diefstal stroom. De zolder is ontruimd en er wordt nader onderzoek ingesteld.

Hoorn en Zwaag ook diverse plantage opgeruimd

In een woning aan de Nieuwe Noord in Hoorn werd een kwekerij van in totaal 107 planten aangetroffen. Een 54-jarige man uit Hoorn is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na het verhoor is de verdachte weer vrijgelaten. De planten zijn in beslag genomen.

Aan de Weegbree in Zwaag werd wel een kwekerij aangetroffen maar zonder planten, deze waren namelijk al geknipt. De agenten vonden echter in zakken 167 afgeknipte hennepstelen en deze in beslag genomen. Een 49-jarige man uit Zwaag is aangehouden en na het verhoor op het politiebureau mocht de verdachte het politiebureau weer verlaten.

Regels thuis telen hennep

De politie houdt regelmatig rooidagen in het kader van de handhaving van de Opiumwet. Veel mensen denken dat het kweken van een paar plantjes legaal is, echter niets is minder waar. Ook het houden en/of kweken van een paar plantjes is verboden. Wilt u meer informatie over de regelgeving omtrent het thuis telen van hennep? Klik dan op onderstaande llink;

https://www.politie.nl/themas/hennep-thuis.html#alinea-title-opsporing-en-vervolging

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.