Medemblik Actueel.

Politiek

VVD Medemblik: Kosten opvang vluchtelingen niet op bordje inwoners Medemblik leggen

[adrotate group="2"]

Medemblik – De VVD-fractie in Medemblik is niet blij met het bericht dat de 9-daagse opvang van een kleine 200 vluchtelingen ruim 70.000 euro gaat kosten. Een bedrag dat door de gemeente Medemblik moet worden opgehoest.

De VVD staat wel achter de plannen van het college om te proberen dit te verhalen op het COA maar ziet graag dat het college er persoonlijk bij het COA op gaat aandringen om zelf deze last te dragen en niet af te wentelen op de portomonee van de inwoners van de gemeente Medemblik.

Ook zet de VVD vraagtekens bij de reactie van het college op eerdere vragen vanuit de VVD dat er een mogelijkheid bestaat dat het COA nogmaals een beroep gaat doen op de gemeente Medemblik voor crisis-opvang. De VVD is niet blij met deze reactie van het college en wil weten of het college van mening is dat ná de inspanningen voor de crisisnoodopvang in de Muiter vanaf vrijdag 27 november t/m 7 december niet voldoende is, zeker gezien de motie van afgelopen 10 september j.l.

 

Reageren via facebook