Medemblik Actueel.

(pop)muziek

Shalisa: Het “junior songfestival” was een hele ervaring.

Wognum – Hier op de redactie werd afgelopen zaterdagavond hard en ook ontzettend vals meegezongen toen Shalisa haar nummer ten gehore bracht tijdens de finale van het Junior Songfestival in Sofia (Bulgarije).  Shalisa verteld aan Medemblik Actueel haar ervaring van de week voor de finale en haar optreden.

Ik heb ontzettend genoten van mijn bijzondere week in Bulgarije voor het Junior Eurovisie Songfestival/ The Junior Eurovision Song Contest. Zondag 15 november ben ik naar Sofia gevlogen met het Avrotros team en we werden op de luchthaven in de VIP ruimte ontvangen en naar het hotel gebracht met politie escorte. Best wel bijzonder om mee te maken. Het gezamelijke nummer “Discover” opgenomen met alle andere landen.

Voor de show hebben we veel repetities gehad. Dat was heel fijn was om te wennen aan het grote podium! De eerste repetitie was dus vooral wennen… en zingen met de Inears en overbrengen aan de techniek hoe het geluid binnenkomt (in het engels). Het was een emotionele dag omdat de uitvaart van mijn opa op dinsdag was. Hij is vlak voordat ik naar Sofia zou gaan plotseling overleden. De uitvaart heb ik via FaceTime op mijn hotelkamer kunnen volgen. We hebben ook een bezoek aan de Nederlandse Ambassade gehad en dat was erg leuk. De tweede repetitie op donderdag ging heel goed. Ik vind het heel bijzonder om aan zo een groot event deel te mogen nemen en Nederland te vertegenwoordigen. De generale was nog even spannend met een aantal technische problemen en daarom was ik blij dat de liveshow op zaterdag heel goed ging!

Ik ben niet alleen in de Armeec Arena geweest voor repetities, ik ben ook op een tour door Sofia geweest, waar ik een mooie kathedraal heb bezocht en als een van de eersten in het nieuwe science museum ben geweest. Het was ontzettend leuk om wat van Sofia te zien.

Ik vond het bijzonder om samen met 16 andere landen deze show neer te zetten. 16 landen met verschillende culturen, verschillende muziekstijlen en bij elkaar heel mooi en gezellig! 

Om als 15e te eindigen vond ik natuurlijk jammer, maar ik ben trots op mijn act, mijn dansers en wat we met het JSF team als Nederland hebben neergezet. Ik ga heel graag door met muziek maken, zingen en singles schrijven en dit was voor mij een fun experience!

Liefs Shalisa

Reageren via facebook