330 kinderen groeiden in 2014 op in een bijstandsgezin in Medemblik

Medemblik – Steeds meer kinderen in Nederland groeien op in een gezin dat moet rondkomen van een bijstandsuitkering. In 2014 waren dat meer dan 200.000 kinderen. Een onderzoek van RTLNieuws heeft dit uitgewezen.

In de gemeente Medemblik moesten in 2014 330 kinderen opgroeien in een bijstandsgezin, dat is 3.5% van alle 9.486 kinderen in de gemeente Medemblik. Hiermee scoorde Medemblik ruim onder het landelijke gemiddelde van 6.5%.

Kijken wij naar onze buurgemeenten, dan zien zij dat in Hoorn in 2014 bijna 6% van de kinderen opgroeiden in een bijstandsgezin, Stede Broec zat in 2014 op het niveau van Medemblik met 3.6%, Drechterland deed het met 2.6% bijna 1% beter dan Medemblik en in Enkhuizen moesten ruim 6.2% van de kinderen opgroeien in een bijstandsgezin.

Landelijk scoren vooral de steden met veel minderheden hoog, Rotterdam, Amsterdam, Heerlen en Groningen scoren zelfs het dubbele van het landelijk niveau.  In totaal zaten in 2014 bijna 223.000 kinderen in een bijstandsgezin.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.