Medemblik Actueel.

Gezondheid

Veiligheidswaarschuwing gebruik voedingssupplementen Noxpump,blackbombs en Lipo-bolic

Medemblik – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor het gebruik van de voedingssupplementen Noxpump (Dorian Yates), Blackbombs (Dorian Yates) en Lipo-bolic (Revolutions). Analyse van deze voedingssupplementen door de Dopingautoriteit heeft uitgewezen dat zich hierin hoge doseringen stimulantia bevinden die niet op het etiket zijn vermeld. De dopingstoffen in deze producten hebben een amfetamine-achtige werking (in de volksmond speed of pep).

Gebruikers van deze producten kunnen afhankelijk van de duur van het gebruik last krijgen van hartkloppingen, hoge bloeddruk, een onrustig gevoel, hoofdpijn, hart- en leverschade, erectieproblemen, psychoses en paranoïde wanen. Een overdosis kan door het effect van spanning op het hart dodelijk zijn. Consumenten wordt aangeraden de betreffende producten niet te gebruiken.

Het betreft in ieder geval de volgende batchnummers:

  • Dorian Yates, Noxpump (14053334, 05/17)
  • Dorian Yates, Blackbombs, (13995735, 03/17)
  • Revolutions, Lipo-bolic (209276, 12/16)

De NVWA is naar aanleiding van de melding door de Dopingautoriteit op 11 november 2015 een nader onderzoek gestart naar deze voedingssupplementen. Dit onderzoekt loopt nu. Het is bedrijven die in 1 of meer van deze producten handelen verboden dit nog langer te doen. Zij moeten melding doen bij de NVWA als zij 1 of meer van deze producten in hun assortiment hebben.

Meer informatie over voedingssupplementen kunt u vinden op de website van het Voedingscentrum. Wilt u meer informatie over doping? Kijk dan op de website dopingautoriteit, website 100procentdopefree en/of de website eigenkracht.

Reageren via facebook