4.5 C
Medemblik
28 november 2020 12:08
Medemblik Actueel.

De anti Zwarte Pietenbrigade kreeg de volle laag tijdens hun demonstratie in Enkhuizen

Regionieuws – De tegenstanders van Zwarte Piet die gisteren demonstreerden bij het Pietendorp in Enkhuizen zijn agressief behandeld en flink uitgescholden. Dat schrijven de actievoerders in een persbericht.

“Veel ouders die het Pietendorp bezochten reageerden agressief. Mensen scholden zwarte demonstranten uit voor apen en katoenplukkers”, staat in het bericht, schrijft onze nieuwspartner RTVNH

Ook vonden sommige voorbijgangers het nodig ‘een vreedzame demonstrant een duw te geven’, zeggen de actievoerders. “Maar niet iedereen reageerde negatief. Veel kinderen hadden wel interesse in de flyers. En met een aantal jongeren werden goede discussies gevoerd.”

‘Zwarte Piet is racisme’
Het Pietendorp is een jaarlijkse attractie van het Zuiderzeemuseum rondom Sinterklaas. De demonstranten stonden bij de ingang van het park met borden en vlaggen met daarop de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

Op sociale media doen veel mensen hun beklag over de demonstratie. Zij vinden dat een kinderfeest verziekt wordt.

Nieuwe demonstraties
Komend weekend komen de tegenstanders van Zwarte Piet opnieuw in actie in Noord-Holland. Ze zijn zaterdag bij het winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam te vinden.

Reageren via facebook