Irene Schouten wint met overmacht massastart Salt Lake City!!

Andijk – Een prachtig taktisch spelletje van de 2 Nederlandse vrouwen ging er aan vooraf, Irene Schouten fungeerde als een springplank voor Ensing die er als een haas vandoor ging om zo het peleton uit te dunnen wat prima lukte. Met nog 5 ronden te gaan kwam het uitgedunde peleton bij Ensing en haar medevluchtster de Russische Zlotkowska om richting de finish te gaan.

Met nog 3 ronden te gaan probeerde Pechstein het nog eventjes maar die werd snel tot de orde geroepen door o.a Irene Schouten.  In de laatste ronde trok Irene Schouten de sprint aan, waarbij klassementsleidster Kim onderuit ging. Op 50 meter voor de finish werd al duidelijk dat er op Irene Schouten geen maat te houden is en zij won dan ook met overmacht de massastart en pakte ook de leiding in het klassement.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.