De meiden van FC Medemblik D1 geven de mannen 1 het goede voorbeeld. Winnen!

Medemblik – De derde overwinning op rij, super! En nu tegen een betere tegenstander dan bij de vorige twee overwinningen: Spartanen uit Wognum die op de derde plek staat.

Tekst: Opa Niko

Patrick en Jasper zijn vandaag beiden aanwezig. Vóór de wedstrijd zorgt Patrick ervoor dat doelvrouw Emma goed aan de wedstrijd kan beginnen, terwijl Jasper met de rest van de meiden een serieuze warming up doorneemt.

Het is vanaf de aftrap meteen duidelijk dat dit een spannende wedstrijd gaat worden. Het spel golft heen en weer, de teams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Onze aanvallers hebben het moeilijk tegen de gesloten verdediging van Spartanen en ons middenveld en verdediging zorgen op hun beurt ervoor dat er weinig kansen worden weggegeven. Vlak voor de rust krijgt Spartanen een geweldige kans; hun spits schiet met een bekeken boogbal op doel, maar Emma weet de bal nog net op tijd uit de lucht te plukken.

In de rust geven de coaches aan dat er wel goed wordt samengespeeld, maar dat er minder afwachtend moet worden gevoetbald, zeker ook bij balverlies. Vrijlopen en aanbieden dus. Dat pakken de meiden direct in de tweede helft goed op en Sita scoort de 1-0! En ze gaan door; het overwicht is voor Medemblik. Na ongeveer 10 minuten doet Faye een gerichte doelpoging. Het schot is niet hard, maar toch verkijkt de doelvrouw van Spartanen zich: 2-0! Het lijkt niet meer mis te kunnen gaan, maar vijf minuten later fluit de scheidsrechter plots. Hij geeft aan duizelig te zijn/ alles dubbel te zien en hij wil eruit. Het blijkt later gelukkig mee te vallen, maar het spel ligt wel minutenlang stil. En dat heeft geen goede invloed op ons spel. De meiden verslappen wat en de meiden van Spartanen doen er ‘een tandje bij’. En ja hoor even later scoren ze de aansluitingstreffer. Dat heeft tot gevolg dat de slotfase héél spannend is. Kort voor het einde gaat de spits van Spartanen alleen op ons doel af. Maar Emma weet wat ze moet doen: ze blijft niet staan maar komt net op tijd uit haar doel waardoor het schot van de spits net naast gaat. De meiden weten stand te houden en er wordt hard gejuicht als het laatste fluitsignaal klinkt: 2-1 winst!!

Nou meiden, jullie staan nu stevig in de middenmoot en wie weet wat er volgende week gebeurt als koploper Grasshoppers op bezoek komt…..

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.