12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:47
Medemblik Actueel.

Oude pand garage Boekel straks een bierbrouwerij?

Medemblik – Als het aan Piet Goverse en Dolf Clarenburg ligt wel. Al in de middeleeuwen had de stad Medemblik een 5-tal bierbrouwerijen omdat in die tijd bier gezonder was dan water, verteld Piet Goverse aan het NHD.

Anno 2015 komen er meer en meer microbrouwerijen in Nederland en de microbrouwerij van Bovenkarspelse hobbybrouwer Jan van der Lee is zelfs meerdere malen uitgeroepen tot het beste biertje van Noord-Holland.  Jan van der Lee is daarom gevraagd om samen met de 2 initiatiefnemers te gaan helpen in de opstartfase naar een echte bierbrouwerij in Medemblik.

Piet Goverse liep al geruime tijd met het idee rond om een brouwerij in Medemblik te maken, het idee komt voort toen hij voor molen de Herder opzoek was naar een speciaalbiertje en deze vond in de vorm van ‘de Klap van de Herder’.  Goverse dacht vanaf dat moment hoe mooi het wel niet zou zijn als Medemblik zijn eigen bierbrouwerij zou hebben.

Veel geld nodig

Om de brouwerij te kunnen starten is er veel geld nodig, ruim 1.2 miljoen euro maar liefst. Dit geld is nodig om het oude pand van garage Boekel te kunnen aanschaffen, en verbouwen tot brouwerij. Een groot deel van dit geld willen beide mannen lenen bij de bank maar die wil niet het risico dragen mocht het misgaan. Daarom gaan de heren aandelen uitgeven zodat u trots kunt zeggen dat u mede-eigenaar bent van een heuze bierbrouwerij.  In totaal willen beide heren 500.000 euro ophalen via aandelen uitgifte. Voordeel, wordt er winst gemaakt dan vangen de aandeelhouders een deel van de winst.  Een aandeel gaat 1000 euro kosten.

Interesse ? op 16 december is er een informatieavond voor diegene die aandelen willen gaan kopen. Voor meer informatie kijk op de nieuwe website van de bierbrouwerij.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?