12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:06
Medemblik Actueel.

Nuon gaat de 4 windmolens in het IJsselmeer slopen

Medemblik – Bijna een jaar geleden verloor 1 van de 4 windmolens ter hoogte van de Lely in het IJsselmeer met een luide knal zijn complete set wieken die met een luide plons in het water vielen. Later bleek metaalmoeheid de schuldige te zijn aan dit ongeval.

Repareren kost te veel en daarom heeft de NUON besloten om alle vier de windmolens weg te halen. Of er nieuwe molens voor in de plaats komen is nog onduidelijk, wij konden niemand bij de NUON aan de telefoon krijgen die onze vragen kon beantwoorden.

De NUON heeft vorige week de sloopaanvraag bij de gemeente ingediend en die zullen deze ook zo goed als zeker gaan afgeven.

Foto: KoolPics

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?