Medemblik Actueel.

Algemeen

Dora Mol-Commandeur verrast met Koninklijke onderscheiding

Wervershoof – Ze wist even niet wat ze moest zeggen, Dora Mol-Commandeur uit Wervershoof, toen Burgemeester Frank Streng ineens het woord nam en zich tot haar richtte. Vrijdagavond was in Wervershoof de feestavond ter gelegenheid van de presentatie van het 19e jaarboek ‘De Skriemer’ door de Stichting Oud Wervershoof.

Mevrouw Dora Mol is vanaf de eerste editie van het jaarboek, verantwoordelijk voor de foto’s in het boek. Daarnaast schreef zij jaarlijks een rubriek in de Skriemer. Haar kennis en uitgebreide netwerk maakten haar onmisbaar voor de redactie van het jaarboek. Naast het schrijfwerk was zij ook coördinator van de boekverkoop. Mevrouw Mol neemt deze avond afscheid van de redactie van De Skriemer.

IMG_8062Dora Mol is medeoprichter van de werkgroep Oud Wervershoof, later omgedoopt tot Stichting Oud Wervershoof. Vanaf 1992 bestuurslid en jarenlang penningmeester en beheerder van het grote archief van de stichting én van het oude raadhuis.

Ook begeleidde mevrouw Mol vanaf 1964 tot 1972 de jeugdafdeling van de plaatselijke gymvereniging VVW, was zij actief als vrijwilliger in verzorgingshuis Sint Jozef en coördineerde zij jarenlang de collecte voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Vanaf 1958 tot 1972 was zij lid van muziekvereniging St. Caecilia. Daar zette zij zich ook in voor het organiseren van loterijen, concerten en rommelmarkten. Na jarenlang niet te hebben gespeeld, werd zij in 2008 opnieuw lid.

Als vrijwilliger in het repair-café is mevrouw Mol wekelijks beschikbaar om reparaties te verrichten aan voorwerpen en apparaten van mensen die dit zelf niet kunnen. Gezien al deze vrijwillige activiteiten, gedurende lange periode, is mevrouw Dora Mol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Reageren via facebook