Kennemers 1 favoriet tegen Strandvogels 1

Onderdijk – Deze week een voorbeschouwing op een wedstrijd die nog nooit eerder op het programma heeft gestaan. Of het moet heel vroeger geweest zijn dat De Kennemers en Strandvogels elkaar troffen, maar echt waarschijnlijk is dat niet.

De ploeg uit Beverwijk speelt al sinds het seizoen 1998-1999 op minimaal 2e klasseniveau, Strandvogels heeft het maximaal tot de 3e klasse geschopt. De Kennemers gaat regelmatig op en neer tussen 1e en 2e klasse, wellicht dat ze ook een “heen en weer” hebben zoals in Volendam. Zo degradeerde de ploeg van trainer Jos van Veelen afgelopen seizoen weer uit de 1e klasse.

Gezien het niveauverschil lijkt me duidelijk dat De Kennemers favoriet is voor het duel tegen Strandvogels. Ik ben echter fan van het Engelse voetbal en heb onlangs in de eerste ronde van de FA-cup diverse “favorieten” zien sneuvelen tegen clubjes van een veel lager niveau. Oftewel, in de beker is alles mogelijk!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.