Medemblik Actueel.

Algemeen

Duizenden vrijwilligers in actie voor de Dorcas Voedselactie

Andijk – Van 1 tot en met 8 november 2015 werd in heel Nederland de twintigste Dorcas Voedselactie gehouden. Duizenden vrijwilligers zamelden op bijna duizend locaties voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. De komende weken zullen vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samenstellen in vier sorteercentra in Nederland. De eerste 28.000 pakketten zullen nog voor de kerst bij mensen in bittere armoede en nood worden afgeleverd.

Doe een boodschapje extra
Het thema van de Dorcas Voedselactie was ‘Doe een boodschapje extra!’. Boodschappen doen we toch wel; waarom dan niet een boodschapje extra voor iemand in nood of armoede? Veel mensen deden dit boodschapje extra in de supermarkt, anderen gaven een donatie voor voedselzekerheid. Achter de schermen leverden ook veel mensen een bijdrage aan de actie: de vele enthousiaste vrijwilligers die de Dorcas Voedselactie mogelijk maken. In een tijd waarin het soms moeilijk is om vrijwilligers te vinden, kon Dorcas ook dit jaar weer rekenen op haar trouwe achterban. ‘De tijd die onze vrijwilligers via Dorcas aan hun medemensen geven is van grote waarde. De vrijwilligers vormen de basis van het succes van de voedselactie, en we zijn hen daar ontzettend dankbaar voor’, aldus Dorcas-directeur Joeke van der Mei.

Voedsel voor nu, én voor later
Het ingezamelde voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen, vanwege armoede, ouderdom, ziekte of een noodsituatie. Het geld besteedt Dorcas aan voedseltransporten en voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien, bijvoorbeeld door een opleiding te volgen of met een microkrediet een bedrijf te starten. Een boodschapje extra doen voor voedsel en voedselzekerheid kan ook nu nog – na de Dorcas Voedselactie – via webshop.dorcas.nl.

Reageren via facebook