Medemblik Actueel.

Algemeen

Didier en Daan uit Medemblik regelen zelf vliegtickets naar Amerika

Medemblik – De 11-jarige Didier en Daan uit Medemblik moeten hun goede vriend Jelle-Pepijn nu al drie maanden missen, omdat hij met zijn ouders, broers en zieke zusje Madelief in Amerika verblijft. Ze konden niet langer zonder hem en regelden zelf tickets naar de Verenigde Staten.

De 2-jarige Madelief heeft een zeldzame vorm van kanker en wordt daarvoor in de Amerikaanse stad Philadelphia behandeld. De twee vrienden die achterbleven in Medemblik misten Jelle-Pepijn zo erg dat ze een plannetje smeedden, schrijft het Noordhollands Dagblad.

Daan mailde naar de KLM. “Ik wist dat er in een vliegtuig vaak lege stoelen zijn. Daarom heb ik gevraagd of wij misschien op die stoelen mogen zitten, omdat we onze vriend zo missen”, vertelt Daan aan het Noordhollands Dagblad.

KLM
De jongens vertelden nog niets tegen hun ouders, omdat ze ervan uit gingen dat het toch niet zou lukken. Maar toen belde opeens de KLM naar Daan. “We mochten mee naar Amerika!”

Uiteindelijk zijn de jongens samen met de oma’s van Jelle-Pepijn en Madelief naar Philadelphia gereisd. Gisteren kwamen ze aan. Hun vriend hadden ze van tevoren niets gezegd. Dat moet een mooie verrassing zijn geweest!

Met Madelief gaat het naar omstandigheden goed, meldt de krant. Ze ondergaat haar behandelingen dapper.

Reageren via facebook