Kelly Schouten pakt winst in marathon Haarlem

Zwaagdijk – Kelly Schouten zag twee jaar lang hoe haar nichtje en ploeggenote Irene Schouten de ene na de andere zege pakte in het marathonschaatsen. In Haarlem bewees de Noord-Hollandse afgelopen zaterdag in de vierde wedstrijd van de KPN Marathon Cup ook zelf te kunnen winnen. Gary Hekman zegevierde bij de mannen.

Kelly Schouten toonde zich op het Haarlemse ijs de snelste in een kopgroep van zeven. In de sprint hield ze Yvonne Spigt en Anne Tauber net achter zich, waarbij het verschil met Spigt heel klein was. De Andijkse is een specialiste op natuurijs. Op de eindstreep was het verschil nauwelijks waarneembaar. Geen van beide durfde te juichen. De pas twintigjarige Schouten uit Zwaagdijk was niet zeker. “Maar ploeggenotes langs de kant vertelden me dat ik het was. Als je dan de bevestiging op het bord ziet, is dat geweldig. Ik heb nooit eerder gewonnen, zelfs nooit eerder op het podium gestaan. Daar werd het eerlijk gezegd na drie seizoenen wel een beetje tijd voor,” schrijft onze nieuwspartner Rodi Media

“Er ontbreken in de ranglijst nogal wat namen”, geeft Kelly Schouten grif toe. “Dat was ook te merken in de wedstrijd, die toch heel anders was dan gebruikelijk. Meestal zijn het de bepalende meiden waar iedereen naar kijkt, maar nu waren die er niet.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.