Tuig sloopt canta 61-jarige inwoonster Andijk, ,, ik ben de wanhoop nabij.”

Andijk – De 61-jarige Eef uit Andijk is de wanhoop nabij. Zaterdagnacht is in Wervershoof haar grijze Canta gestolen. Het invalidewagentje werd gisterochtend zwaar beschadigd teruggevonden bij de Tolweg in Hoogkarspel.

“De dieven hebben mijn moeders Canta, nadat ze van alles eruit hadden gesloopt, in de buurt van het viaduct bij Hoogkarspel van een helling afgeduwd. Daar is hij in de takken blijven steken en dus net niet het water in gerold”, vertelt Eefs dochter Bianca. 

Afhankelijk
Volgens Bianca kan haar moeder nu geen kant meer op. “Mijn moeder is totaal afhankelijk van het autootje. Ze heeft versleten knieën en doet er haar boodschapjes mee, dat soort dingen.” Ze vertelt verder dat er niet meer gereden kan worden in de gehavende Canta. “De deuren sluiten niet meer, de motorkap kan niet meer dicht, ze hebben allerlei onderdelen van de motor gesloopt.”

Het autootje werd gestolen in de Koggestraat in Wervershoof. “Het wagentje heeft een stuurslot en is daardoor niet makkelijk mee te nemen”, aldus Bianca. “We vermoeden dat er meerdere dieven waren en dat ze een auto-ambulance of iets dergelijks hebben gebruikt om het wagentje te vervoeren.”

Heb jij iets verdachts gezien zaterdagnacht of zondagochtend in Wervershoof of Hoogkarspel? Of heb je andere nuttige informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via: 0900-8844.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.