18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:48
Medemblik Actueel.

Dickenscommissie druk met voorbereidingen

Medemblik- 11 december as. vindt voor de 6e keer de Dickensdag plaats. De Dickensdag is een sfeervolle kerstmarkt in het centrum van Medemblik, waar ruim 100 figuranten, koorleden en muzikanten belangeloos zorgen voor een unieke Dickenssfeer.

Achter de schermen wordt door de vele vrijwilligers al weken hard gewerkt aan de voorbereidingen van het unieke kerstevenement. Koren komen bijeen om hun prachtige kerstliederen te repeteren, Margret Hart werkt avond aan avond aan de mooiste Dickenskostuums en de Medemblikker Toneel Groep oefent haar acts; de beroemde figuren uit de roman A Christmas Carol mogen 11 december uiteraard niet ontbreken.

Truus Pronk, voorzitster van de Dickenscommissie: “Het is hartverwarmend om het enthousiasme te zien waarmee iedereen zich belangeloos inzet om er wederom een bijzonder evenement van te maken. Een ieder heeft hierbij zijn eigen rol en inbreng. Als Dickenscommissie komen we regelmatig bijeen en kunnen dan bijna niet wachten om te elkaar te vertellen over alles wat er speelt.” Op de vraag of er dit jaar tijdens de Dickensdag nog een primeur zal zijn, zegt Truus lachend: “We zijn er trots op dat we dit jaar nóg meer kostuums hebben. Margret Hart verricht werkelijk wonderen en zorgt ervoor dat alle koorleden en muzikanten gehuld zijn in prachtige Dickenskledij. Waar we ook heel trots op zijn, is dat we dit jaar de Museumstoomtram Hoorn- Medemblik bij het evenement hebben kunnen betrekken. Het station vormt een geweldig decor voor nóg meer Dickenstaferelen en mensen kunnen een ritje maken met de authentieke stoomtram.”

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Voor meer informatie over het huren van een kraam, kunt u zich wenden tot Corona Rentenaar, tel. 06-26354975.

Reageren via facebook