Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – wind en regen, beestenweer..

Medemblik – Vrijdag de 13e gaat haar naam eer aan doen.. Wind, regen, onweer en hagel … met deze ingrediënten krijgen wij vandaag te maken. Vanaf de Noordzee komen in de middag felle buien onze kant op en gaan mogelijk voor veel overlast zorgen. De middagtemperatuur loopt op naar 13 graden en de wind is bij vlagen stormachtig 7 á 8Bft met rukwinden mogelijk tot 100km/u. In de nacht naar zaterdag zet de regen door.

Zaterdag wordt het spannend wat het droog inhalen van Sinterklaas betreft. De laatste berekeningen laten het regenen vanaf een uurtje of 3, wel is het zeker dat zaterdagavond en zeker de nacht drijfnat gaan worden. Het kan zelfs zwaar gaan regenen, mogelijk tot wel 30mm neerslag. Ook zondag overdag is nat, drijfnat maar met 15 graden wel weer stuk warmer dan zaterdag, dan wordt het niet warmer dan 11 graden.

De nieuwe week begint grijs en wisselvallig met zeker op dinsdag weer regenbuien. De temperatuur gaat later deze week wel terug naar normale temperaturen van rond de 11 graden overdag en in de nachten rond de 7 graden. Tegen het einde van de komen wij onder invloed van Polaire lucht en dat zullen wij zeker gaan merken aan de temperatuur, die komt dan niet meer boven de 10 graden uit.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook