5.4 C
Medemblik
26 februari 2021 19:23
Medemblik Actueel.

Gemeenteraad Medemblik snoeit in bezuinigingen op sportvelden

Medemblik – Zoals vorige week al duidelijk werd zijn de plannen van het college om stevig te bezuiningen op de sportverenigingen en dan vooral op het onderhoud van de voetbalterreinen grotendeels afgeschoten door de gemeenteraad.

Vanuit de kleine voetbalverenigingen kwam er een ware storm aan kritiek richting wethouder Joset Fit over haar plannen om het onderhoud in vervolg door de verenigingen zelf te laten doen , en juist deze kleine verenigingen zoals v.v. Opperdoes maar ook DESS uit Sijbekarspel/Benningbroek hebben hier geen geld voor. De geementeraad kon zich dan ook niet vinden in de plannen van de wethouder en willen voorkomen dat verenigingen moeten stoppen omdat zij de kosten niet kunnen opbrengen.

Andrea van Langen van de VVD merkte op dat sinterklaas weer vroeg is neergestreken in Medemblik en de zoveelste bezuining die het college wil doorvoeren de nek is omgedraaid. Het college gaat nu opnieuw met de verenigingen om tafel zitten en pas in juni 2016 met een nieuw voorstel gaat komen.

Reageren via facebook