Medemblik Actueel.

Rechtbank

7 maanden rijontzegging voor dronken bestuurster Opperdoes

Opperdoes – De rechtbank in Alkmaar heeft vanochtend een 22-jarige inwoonster van Opperdoes veroordeeld voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Zij reed met de auto van haar ouders tegen een boom.

Een bloedproef wees een alcoholpromilage van ruim 700 Ug uit waardoor zij als beginnende bestuurster direct haar rijbewijs kwijtraakte. Het CBR beslist binnenkort of zij deze terug kan krijgen, de vrouw moest hiervoor een psychologisch onderzoek ondergaan.  Het gebeuren heeft op de vrouw veel indruk gemaakt en heeft zelfs haar baan hierdoor verloren.

Het O.M hield rekening met de schuld die zij heeft bij haar ouders bij de strafeis. Wel werd de gebruikelijke 7 maanden ontzegging geëist maar ipv 800 euro boete eiste het O.M nu 450 euro boete welke in termijnen aflosbaar is.

De verdediging van de vrouw vroeg om een hogere boete maar dan geheel voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar, dit vanwege de financiële situatie waarin de vrouw zich nu bevind.

De rechter ging niet in op de vraag van de verdeding en legde de vrouw een rijontzegging van 7 maanden op en een boete van 450 euro die in 9 termijnen van 50 euro moet worden afbetaald.  Ook moet de vrouw de verplichte curcus bij het CBR volgen, deze kosten, 850 euro, zijn voor eigen rekening.

Reageren via facebook