Medemblik Actueel.

Medemblik

NIEUWFLITS – Gemeente Medemblik gaat vluchtelingen opvangen in de Muiter Medemblik

Medemblik – Vanaf 29 november biedt de gemeente 9 dagen crisisnoodopvang aan een groep vluchtelingen in mfa De Muiter in Medemblik. Tijdens de raadsvergadering op 12 november is de raad hierover geïnformeerd.

Hoe gaan de gemeente de omwonenden informeren?

De direct omwonenden ontvangen op dinsdag 17 november een brief met daarin een uitnodiging voor een informatieavond. Ook alle gebruikers van de Muiter ontvangen een brief en uitnodiging, net als de school, bibliotheek en sportschool die er vlakbij liggen. De informatieavond vindt ongeveer een week van te voren plaats. De exacte datum wordt aan de genodigden kenbaar gemaakt. Via de link www.medemblik.nl/vluchtelingen zijn de veelgestelde vragen en antwoorden te vinden, over vluchtelingen in het algemeen, over de locatie, over veiligheid en over de impact van 9 dagen crisisnoodopvang.Tijdens de opvang houdt de gemeente op facebook bij wat er gebeurt. Ook wordt vanaf nu tot en met het einde van de opvang continu bijgehouden welke vragen er leven en worden deze beantwoord.

De Muiter het meest geschikt

In de hele gemeente zijn locaties onderzocht op geschiktheid voor crisisnoodopvang. Uit dit onderzoek blijkt dat de Muiter het meest geschikt is op dit moment.

Dynamisch proces

Burgemeester Frank Streng geeft aan dat er zo duidelijk mogelijk gecommuniceerd wordt, maar dat het een dynamisch proces is waarin we met veel partijen samenwerken. “We zijn van die partijen afhankelijk. Daardoor kan het zijn dat we iets communiceren dat op het laatste moment anders wordt. Maar we willen wel iedereen op tijd meenemen in dit proces. Zodat we met elkaar weten wat we ongeveer kunnen verwachten.”

 

Reageren via facebook