Vrolijk Volkorenfestival Andijk

Andijk – Zondag 8 november jongstleden vond in Cultura op initiatief van Club 5 het jaarlijkse Volkorenkorenfestival plaats. Deze middag hebben ruim 300 zangers en zangeressen op het podium gestaan in de grote zaal van Cultura. Dit is het grootste aantal deelnemers ooit! Het was een zeer gevarieerd programma met bekende en onbekende koren. Voor Club 5 ligt de uitdaging er om niet in herhaling te vervallen en telkens op zoek te gaan naar een nieuw koor voor deze middag. Dat is met Popkoor Just Us en EQuality uitstekend gelukt.

Het spits werd afgebeten door Four Winds, zij zongen een aantal nummers uit de filmwereld die aanstekelijk aangekondigd werden door dirigente Ingrid Sijm. Susanna Bakker, de pianiste van dit koor, zong een mooie solo Colours of the Wind.

Het koor Nederpopenzo o.l.v. Ria van Bijnen zong Nederlandstalig werk van Claudia de Breij tot Doe Maar aan toe, hetgeen nu weer heel actueel is. De arrangementen worden gemaakt door Frank Brozius waar het koor heel blij mee is. De gastdrummer Robin Wit was een smaakvolle toevoeging bij dit optreden.

Popkoor Just Us , klein maar sprankelend. Een enthousiast , energiek groepje o.l.v. Mark de Waal zong 4 stemmige pop/rocknummers en één golden oldie van Blondie. Met name het nummer Uptown funk spatte van het podium af.

Het Andijks Gemengd Koor o.l.v. Jan Laan mag op deze middag natuurlijk niet ontbreken. Zij zingen spatzuiver en met het nummer Conquest of Paradise voegen zij een mooi lied toe aan hun repertoire.

Het koor EQuality verraste de zaal door vanachter uit op te komen op het nummer Let me entertain you van Robbie Williams. En entertainen kan dit gezelschap o.l.v. Dick Obdam.

Daarna was het de beurt aan Cantabilé die een kleine reprise gaf van de succesvolle concerten van de week ervoor in het Postkantoor. Het nummer Heaven van Bryan Adams en Home van Dotan sprongen eruit.

De middag werd afgesloten door Het Andijker Havenkoor. De zeemansliederen over werken, gevaren en de liefde werden met veel verve gebracht.

Na afloop van het programma in de grote zaal , ging het feest nog door in het voorcafé. Daar speelde de Bad, Bier en Brood Band ( een gelegenheidsband bestaande uit Club 5 leden) gezellig na en gingen de beentje van de vloer. De volkoren broodjes en de soep, aangeboden door Cultura, voor alle zangers . muzikanten en publiek viel goed in de smaak.

Het geluid werd verzorgd door Martijn Berkhout.

Denkt u nu wat heb ik gemist, kom dan volgend jaar luisteren op het Volkorenfestival!

Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagde muzikale middag.

Club 5 bedankt alle koorleden, dirigenten en muzikanten voor hun medewerking en het publiek voor de gezelligheid.

 

Club 5.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.