12.3 C
Medemblik
25 mei 2020 10:02
Medemblik Actueel.

Ouderenbond Medemblik boos op ANBO Nederland, ” wij kunnen niets meer”

Medemblik – Het is oorlog tussen het landelijk bestuur van de ANBO en de onderliggende ouderenbonden in Nederland. Al ruim 1500 leden hebben hun lidmaatschap opgezegd toen bekend werd dat het bestuur van ANBO Nederland alle bankrekeningen had bevroren en de afdelingen per 1 juli 2016 gaat opheffen. De ruzie tussen directeur Liane den Haan – door haar criticasters aangeduid als ‘mevrouw Poetin’ – en de lokale afdelingen loopt zo hoog op dat lokale bestuurders opstappen en zelfs privédetectives en juristen worden ingehuurd.

De Ouderenbond in Medemblik heeft om dit probleem te bespreken met haar leden aanstaande woensdag 18 november om half 2 ’s middags in de St. Pieter in Medemblik een extra ledenvergadering ingelast.  Secretaris Verhoog van de Ouderenbond Medemblik vertelde ons dat het goed mogelijk is dat de Ouderenbond Medemblik zich afsplitst en alleen verder gaat.  ,, Wij zijn dan wel een kleine vereniging, maar wij zijn wel zeer actief richting onze leden. Zo is er de D.A.S (De Actieve Senioren) die elke week wel 1 of meerdere activiteiten organiseert,” zegt Verhoog.

Sinds het blokkeren van de rekeningen wordt er met grof geschut op Den Haan geschoten. ‘Mevrouw Poetin’, zoals ze wordt genoemd door haar critici, moet weg. Renée de Vries, woordvoerder van Den Haan, zegt dat haar baas even geen commentaar wil geven. ,,Want het wordt nu zo op de persoon gespeeld. De aanvallen zijn zó grievend,” schrijft het AD.

 

Reageren via facebook