Medemblik Actueel.

Bedrijven

Interview Jolanda & Eddie van Furry Friends

Medemblik – Afgelopen zondag kwamen wij met het bericht dat Medemblik weer een echte dierenwinkel gaat krijgen. Vandaag hebben wij een interview met de 2 eigenaren van Furry Friends, Jolanda Brouwer en Eddie Zwets.

Vertel eens wat meer over wie jullie zijn: Wie zijn wij ? Jolanda Bouwer en Eddie Zwets, de honden in ons logo zullen ook in de winkel te vinden zijn, van links naar rechts: Ross (Flatcoated Retriever), Phoebe (Flatcoated Retriever) en Rachel (Basmaat) Op dit moment zijn we nog woonachtig in Den Haag maar zullen, als alles goedgaat, binnenkort verhuizen naar Slootdorp.

Waarom een dierenwinkel in Medemblik: Na jaren van werkzaam te zijn geweest in een familiebedrijf werd het voor ons beide tijd voor “iets anders” Affiniteit voor dieren, met name honden, is er bij ons altijd geweest en het openen van een dierenspeciaalzaak en/of webshop werd dan ook ons doel. We zijn eerst in de regio Den Haag aan het zoeken geweest naar een goede locatie, dit bleek echter niet de juiste keuze, de dichtheid van de hoeveelheid speciaalzaken in de regio is groot te noemen en daarop hebben we besloten om ons eerst te richten op een webshop. Van een bevriende fokster uit Lambertschaag hoorde wij dat de voormalige vestiging van Faunaland Entius in Medemblik al geruime tijd dicht was en het winkelpand inmiddels te huur werd aangeboden. Hierop is door ons in een zeer korte tijd veel geregeld en konden wij zowel de inventaris als een groot gedeelte van de voorraad overnemen.

Wanneer kunnen de Medemblikkers de winkel gaan bezoeken?: Op dit moment zijn we nog hard bezig om zoveel mogelijk op orde te krijgen, zodat we in ieder geval woensdagmiddag 11 november onze deuren kunnen openen voor de St. Maarten. Uiteraard is iedereen van harte welkom op deze avond en is er voor iedere bezoeker, naast lekkere “mensensnoepjes”, een zakje lekkers voor hond, kat of konijn met daarbij een waardebon voor de eerste aankoop. De historie van Faunaland Entius is bij ons (helaas) meer dan bekend. Wij zullen ons dan ook uitsluitend gaan richten op de verkoop van produkten en geen levende dieren, een tendens die reeds enige tijd wordt doorgevoerd in de landelijke dierenspeciaalzaken en deaaraan gekoppelde ketens zoals bijvoorbeeld Pets Place en Dobey.Een besluit dat, in onze ogen, alleen maar kan worden toegejuicht.
  

Reageer op dit onderwerp