15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 16:32
Medemblik Actueel.

Syngenta schrapt banen in Andijk

Andijk – Syngenta gaf donderdag aan haar bloemzaadtak te gaan reorganiseren. Men wil banen schrappen in Enkhuiizen en Andijk. Volgens het FNV gaat het om 20 arbeidsplaatsen. Maandag 9 november gaat de FNV onderhandelen met de directie over onder meer ontslagvergoeding.

Door verandering in koopgedrag van de consument en ver- koop van bloemen in doe-het-zelf zaken en supermarkten zegt Syngenta dat de reorganisatie nodig is. Naast Syngenta zijn er ook onzekere tijden aangebroken voor Monsanto werknemers. De Amerikaanse zaadfabrikant heeft te kennen gegeven ook banen te gaan schrappen.

Het zou wereldwijd om 2600 banen gaan. Wat dit voor het Nederlandse personeel betekent is vooralsnog niet duidelijk. Donderdag 12 november vindt er een cao-overleg tussen het FNV en Monsanto plaats waarin hopelijk meer bekend gaat worden wat de bedoeling is van het Amerikaanse bedrijf.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?