0.5 C
Medemblik
17 januari 2021 06:16
Medemblik Actueel.

VVD: Wethouder speelt paniekvoetbal, eerst inventariseren dan pas bouwen.

Medemblik – De wethouder was nog wel zo blij toen hij kon melden dat de gemeente zelfs meer huurhuizen had laten bouwen dan vooraf was afgesproken maar werd door de gemeenteraad teruggefloten. VVD-fractievoorzitter Mark Raat liet duidelijk blijken niet blij te zijn met het optreden van de wethouder door niet eerst een totaalplan te komen, zoals was afgesproken maar gewoon direct te gaan bouwen.

Raat riep de gemeenteraad dan ook op om de wethouder terug te fluiten en hem op te roepen om nog voor het einde van het jaar met het totaalplan te komen. In deze plannen komt dan ook de geplande bouw van huurwoningen op het oude SEW-terrein in Nibbixwoud, in Abbekerk en op het oude DEK-terrein aan de Vlietsingel in Medemblik. Op het oude DEK-terrein moeten zowel koop- als huurwoningen worden gebouwd.

Eerder deze week melden wij al dat De Woonschakel met de gemeente Medemblik een bestaande afspraak waarin De Woonschakel verkochte woningen terugkoopt als deze weer in de verkoop komen om deze dan tegen 25% korting te verkopen wil stopzetten. De teruggekochte woningen wil De Woonschakel weer inzetten als huurwoningen in de sociale sector om zo het toenemende tekort op te vangen.

Reageren via facebook