4.5 C
Medemblik
28 november 2020 12:09
Medemblik Actueel.

Update: Connexxion gaat schade door werknemer tot de bodem uitzoeken

Opperdoes – Via de email een noodkreet om hulp bij het zoeken van een connexxionchauffeur die is doorgereden nadat hij schade had gereden aan de tas van van een moeder haar zoon.

Gezocht: De chauffeur van Connexxion scholierenvervoer, die donderdagochtend (05-11) rond 7.15 uur op de Zuiderweg bij Opperdoes (richting Midwoud) de tas van mijn zoon helemaal kapot heeft gereden! Deze man is uiteindelijk gestopt nadat hij de tas zo’n 200 meter mee had gesleurd met zijn busje. Mijn zoon moest zelf zijn tas onder zijn bus vandaan peuteren waarop de chauffeur zei: “Die is stuk,” en is zonder zijn naam of telefoonnummer achter te laten doorgereden.

Zijn telefoon en boeken zijn gelukkig heel gebleven maar zijn tas en broodtrommel zijn niet meer te gebruiken.

Donderdag is er 3x met Connexxion gebeld en zij hebben 2x beloofd terug te bellen wat helaas niet is gebeurd. Connexxion (en in elk geval de chauffeur) zullen waarschijnlijk zijn verzekerd voor dergelijke schades. Bij elkaar zo’n € 100,=.Er is beloofd dat ze vrijdag terug zouden bellen maar ook dat gebeurde weer niet.

Nadat er zelf contact met Connexxion is opgenomen, bleek te betreffende persoon niet aanwezig te zijn. Maandag mag er weer teruggebeld worden. Ze komen niet heel pro-actief over met het oplossen van een klacht.

De eerste reactie van Connexxion was echter, “als uw zoon geen naam of nummerbord weet, kunnen wij ook niets doen.” Dat is natuurlijk wel erg makkelijk afschuiven op een kind van 12.

Het is misschien geen wereldbedrag, maar ik leer mijn kinderen altijd eerlijk te zijn als je iets van een ander stuk maakt, per ongeluk of expres. We zijn er voor verzekerd en anders moeten ze zelf opdraaien voor de kosten. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Maar hoe moet ik mijn kinderen uitleggen eerlijk te blijven als volwassenen dat niet doen?

Ik hoop dat de chauffeur zich alsnog wil melden. Hij kwam vanuit Opperdoes, is ong 175 lang, grijs haar, kalend en een snor. Wie weet wie deze chauffeur is?? Laat hem aub contact met ons opnemen zodat dit gewoon netjes kan worden opgelost! (emailadres bij de redactie aanwezig)

 (Oja, en mocht iemand nog weten waar deze tas te koop is, horen we het graag.)

UPDATE: Zojuist bezoek gehad van Connexxion! Zij gaan zelf tot op de bodem uitzoeken welke chauffeur dat is geweest maar boden sowieso hun excuses aan voor het feit dat de chauffeur niet even heeft geholpen of gegevens achter heeft gelaten. Wordt vervolgd. Het wordt in elk geval erg gewaardeerd dat Connexxion het verhaal nu oppakt en serieus neemt.

Reageren via facebook