23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 15:13
Medemblik Actueel.

Tuig sloopt boot IVN-Westfiesland, schoolkinderen gedupeerd, hun uitje gaat nu niet door

BOVENKARSPEL – Vrijdagochtend werd ontdekt dat een boot bij Streekbos Hoogkarspel is vernield. Een groep 4 van de Mariaschool uit Hoorn zou juist vanochtend met deze boot een vaartocht maken. Dat meldt een begeleider van de klas aan de redactie van onze nieuwspartner OnsWestFriesland.

Theo Ruiter coördinator en secretaris van IVN West-Friesland en Ge Kenter de schipper van de boot balen van de situatie. Kenter: “Het is triest” Waarschijnlijk is de boot vernield vanwege het lood in de accu. Een mogelijke opbrengst van €150, maar voor ons een schadepost van € 3000,-” Dat vertellen de beide vrijwilligers toch wel met een terneergeslagen toon. En een klas kinderen die de vaartocht nu niet door zien gaan.

Oplossing

Een mogelijke oplossing is het stallen van de boot in een boothuis bij het Paviljoen. Ruiter: “Dat zouden wij graag willen, maar is er nog geen overeenstemming met de eigenaar, het recreatieschap West-Friesland. “Voordeel is dat daar ook camerabewaking is.”

Vaartochten afzeggen

“Het is nu verzekeringswerk,”vervolgt Ruiter, “maar de vaartochten moeten voor deze winter allemaal worden afgezegd.” Dat betekent voor nog meer klassen dat de vaarttocht  in het Streekbos niet door zal gaan. De vaartocht voor de Mariaschool uit Hoorn wordt aangepast naar het kijken naar de foto’s.

Op de foto: Theo Kuiper en Ge Kenter bekijken de schade aan de boot. Foto Robert Jan Knook

Reageren via facebook