Parkeren in Hoorn wordt nog duurder, maar wel gratis op de zondagen

Regionieuws – U moet vanaf 1 januari 2016 nog dieper in de knip tasten om uw auto op 1 van de betaalde parkeerplaatsen in Hoorn te kunnen parkeren. Daar tegenover staat dan wel dat u op de zondagen gratis mag parkeren. Alleen.. Hoorn kent maar 1x per maand een zondagopening van de winkels, dit in tegenstelling van de gemeente Medemblik waar de winkels 7 dagen per week geopend mogen zijn.

De gemeente Hoorn loopt door deze aanpassen wel 22.000 euro op jaarbasis mis, en om dat weer op te vangen gaan de parkeertarieven voor de overige dagen verder omhoog. De mideenstand van Hoorn is nog steeds niet te spreken over deze stap en sommigen nemen het woordje ‘asociaal’ dan ook in mond.

Wij spraken 2 ondernemers op de Grote Noord en beiden wisten ons te melden dat het een mooi voorbeeld is van GroenLinks politiek om zoveel mensen te ontmoedigen om met de auto naar Hoorn te komen. 1 van de winkeliers liet ons weten zijn winkel in 2016 te gaan sluiten en de stap richting de gemeente Medemblik te maken waar al veel inwoners uit de gemeente Hoorn naar toegaan voor hun boodschappen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.