Kwikkelsebrug gaat wederom worden aangepakt, de kwaaltjes moeten er echt uit.

Medemblik – Zoals wij al eerder schreven gaat aankomende maandag de Kwikkelsebrug voor een paar dagen dicht, alleen fietsers en voetgangers kunnen aan 1 kant, de Oosterhavenkant, van de brug gebruik maken, de andere kant krijgt een compleet nieuwe asfalt en slijtlaag.

Hiervoor gaat de aannemer de brug voorzien van een grote tent om de regen buiten te houden om zo de vloer droog te krijgen waardoor de asfaltlaag beter en langdurig vast blijft zitten. Natte planken zijn er de oorzaak van dat de brug al voor de 2 of 3e keer een nieuwe asfaltlaag gaat krijgen.

Ook wordt direct het geluidsprobleem aangepakt, opzichter Mark Meendering van de gemeente Medemblik vertelde ons dat de koppeling in de brug niet goed is en vervangen gaat worden. Hiervoor moet de brug een paar dagen buiten gebruik worden gesteld en nu de weg wordt aangepakt komt het mooi uit om ook de koppeling aan te pakken.  Het irritante geluid bij het openen en sluiten van de brug moet dan voorbij zijn.

Meendering vertelde ons verder dat de bel die gaat luiden bij het openen en sluiten van de brug al zachter is gezet, zelfs zachter dan de wettelijke eis om de omgeving toch nog wat rust te gunnen. 

De brug wordt dus in 2 fases aangepakt. Eerst de aankomende week het voetpad aan de Westerhavenkant en het middengedeelte die een nieuwe asfaltlaag gaan krijgen en dan van het voorjaar het voetpad aan de Oosterhavenkant. Dit is gedaan omdat Mark Meendering bij de uitvoerder de eis had neergelegd dat voetgangers en fietsers ten allertijde van de brug gebruik moesten kunnen blijven maken.

Nog even doorbijten dus, volgend jaar hebben we een prima functionerende Kwikkelsebrug al zal deze in de steeds warmer wordende zomers nog wel moeten blijven worden gekoeld om uitzetting te voorkomen.

Foto: Harry Kool/KoolPics

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.