18.5 C
Medemblik
25 mei 2020 21:53
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen ziet raadsbrede steun voor subsidie roei- en schaatsverenging Onderdijk

Medemblik – Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag was het voorstel van GemeenteBelangen om een subsidie van 50.000 euro te gunnen aan de Roeivereniging De Kogge en aan de ijsvereniging in Onderdijk eigenlijk een formaliteit. De gehele gemeenteraad stond achter de plannen van GemeenteBelangen en stemden voor het amendement zodat de schuur kan gaan worden gebouwd.

Maar door deze beslissing zullen andere verenigingen die ook graag geld willen ontvangen om bijvoorbeeld een schuur/opslagruimte te bouwen geen geld meer krijgen, de subsidiepot die hier voor gevuld was is nu leeg, wat bij sommige fracties de wenkbrauwen deed fronzen en hier toch nog eens stevig over willen debateren met de verantwoordelijke wethouder.

Was het eerst zo dat de gemeenteraad had besloten dat er eigenlijk alleen nog maar geld richting de jongeren en ouderen en andere kwetsbare groepen in de gemeente Medemblik zou gaan, door de beslissing van donderdagavond is dit de nek omgedraaid.

De roeivereniging had hier geen boodschap aan, die waren zeer blij met het besluit en zullen zo snel mogelijk de plannen voor de schuur gaan realiseren.

 

Reageren via facebook