18.6 C
Medemblik
25 mei 2020 15:01
Medemblik Actueel.

ChristenUnie: Komst vluchtelingen zorgt voor grote onrust onder de Medemblikkers.

Medemblik – Silva Visser, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vertelde hoe zij in haar vakantie naar Israël is gegaan en vanuit daar naar de grens met Syrië waar zij met eigen ogen het enorme vluchtelingenproblematiek heeft kunnen zien. Maar ook hoe de verschillen in levenswijze en geloof tussen de vluchtelingen en in Europa tot grote onrust zal gaan zorgen, ,, De vluchtelingenproblematiek staat voor de deur van Medemblik,” vertelde Visser tijdens de algemene beschouwingen.

silva visserZij riep het college en de gemeenteraad dan ook op om op korte termijn een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro te reseveren om de veiligheid van de inwoners van de gemeente Medemblik te kunnen waarborgen.

Visser merkte wel op dat er absoluut iets moet worden gedaan aan het vluchtelingenprobleem en aan de omstandigheden waar deze mensen in leven in het Midden-Oosten waar ze door de burgeroorlogen in Syrië en Irak hun leven niet meer zeker zijn.  Silva Visser vertelde dat het een aangrijpende reis is geweest en zich voor de reis zich geen beeld kon vormen hoe het er nu in werkelijkheid zou zijn.

Reageren via facebook