CDA Medemblik: grote zorgen over eigen bijdrage zorg en ondersteuning

Medemblik – Het CDA in de gemeente Medemblik maakt zich ernstige zorgen over de risico’s die zij zien in de stapeling van eigen bijdragen voor de zorg en ondersteuning. Vooral nu voor algemene voorzieningen de kostprijs in rekening mag (gaan) worden gebracht. Met name de middeninkomens zullen dit gaan merken in hun portomonnee.

Het CDA heeft daarom het college vragen gesteld over hoe de gemeente Medemblik hier in de toekomst mee omgaat. Zo wil het CDA weten of het college plannen heeft om bepaalde individuele voorzieningen in 2016 om te zetten in een algemene voorziening. Maar ook of er nu al eigen bijdrages wordt gevraagd voor algemene voorzieningen en als dit zo is hoe deze worden berekend en hoe die tot stand komen.

Het CDA vraagt zich ook af of het college wel rekening houdt met een maximale bijdrage voor maatwerk voorzieningen en als dit niet zo is waarom het college hier geen rekening mee houdt en hoe zij gaan voorkomen dat de mensen die hier mee te maken krijgen een stapeling van eigen bijdragen gaan voorkomen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.