11.8 C
Medemblik
25 september 2020 20:36
Medemblik Actueel.

Gemeente Opmeer heeft last van een pyromaan (videoreportage)

Regionieuws – In de nacht van maandag op dinsdag ging er in Hoogwoud weer een auto in vlammen op. In de gemeente Opmeer, waar Hoogwoud zich bevindt, vliegen de laatste maanden vaker auto’s en huizen in brand. Inwoners vrezen het werk van een pyromaan.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

De auto die vandaag op de Koningspade in Hoogwoud afbrandde was van de eigenaar van het nabijgelegen sportcentrum De Weyver. Dat centrum is zelf ook al twee keer eerder getroffen door brandstichting. Ook in de dorpen Spanbroek en Opmeer zijn regelmatig branden en brandstichtingen.

Eigenaar Sjaak Kalverboer van De Weyver is behoorlijk van de brand geschrokken. “Ik heb geen vijanden zover ik weet, we hebben dus geen idee wie er achter zit”, aldus Kalverboer.

Door eerdere huizen- en autobranden in Opmeer en Spanbroek beginnen ook de andere bewoners zich steeds meer zorgen te maken. Ook waren er wat langer geleden grote branden in een veeschuur, een autozaak en bij een motorclub. Inwoners van Opmeer vrezen een pyromaan.  

Al één verdachte opgepakt
Eerder werd een 23-jarige Spanbroeker opgepakt die ervan verdacht wordt sommige vuren te hebben aangestoken. Hij zit nu vast, maar dit lijkt geen einde te hebben gemaakt aan de brandstichtingen.

De politie houdt het niet voor onmogelijk dat er inderdaad nog een pyromaan actief is omdat ze er niet in slagen alle branden te linken aan één dader. “De politie kan dat niet uitsluiten”, aldus woordvoerder Leon Veldt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?