Herfstconcert in het Groene Kerkje Lambertschaag

Lambertschaag – Het blaasensemble groeide in de tijd van Haydn, Mozart en Beethoven uit tot de jukebox van de klassieke muziek. Bij feestjes en partijen, bij serenades en huldeblijken, altijd kwam er een blaasensemble opdraven om het geheel luister bij te zetten. Gewoon omdat de festiviteiten zich vaak buiten afspeelden en blazers nu eenmaal beter klonken buiten.

Om de feestvreugde compleet te maken maakten de componisten vaak blaasbewerkingen van eigen en andermans succesnummers. U vraagt, wij draaien… Het trio Pumba Winds laat op 8 november horen wat voor fantastische muziek deze praktijk heeft opgeleverd. Bovendien maken de musici inzichtelijk hoe de vroeg twintigste eeuwse componisten juist de lichtere Amerikaanse muziek via de blazers de klassieke muziek binnen brachten.

  • Zondag 8 november 2015
    11.30 uur
    Entree: € 13,50

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.