10e Rabo ATB Vooroevertocht

Wervershoof – Zondag 15 november organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen voor de 10e keer de Rabo ATB Vooroevertocht. Ook dit jaar heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Zo zullen de deelnemers dit jaar over het bruggetje bij de Vooroever in Wervershoof rijden en door een koeienstal van een boer in Medemblik.

Het parcours

Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers over de Kagerbos en het fietspad op de dijk langs de Dijkweg richting de jachthaven van Andijk. Vanaf daar rijden ze door de Koopmanspolder, over het strandje, het bruggetje bij de Vooroever en over de dijk richting Onderdijk. Over een schelpenpad vervolgt de route richting het Regatta Center in Medemblik en rijdt men om Kasteel Radboud heen. Op de weg terug naar Wervershoof rijden de deelnemers door een koeienstal, komen ze de koek en zopie met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof tegen en rijden ze achter de Groote Vliet langs. Daarna splitst het parcours zich; de deelnemers van de 25 kilometertocht gaan terug richting de finish bij VVW via het Overhoekse bos waar ook Schotse Hooglanders lopen. De deelnemers die de 35 kilometer rijden maken een extra lus langs het Egboetswater om via de Vok Koomenweg te finishen.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open, hier kan erwtensoep, broodjes, koffie, thee, e.d. gekocht worden.

Noord-Hollandse ATB-tochten

Stichting Westfriese Wielerevenementen werkt samen met ATB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 17 ATB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal acht van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan ontvangt een ‘ATB-Noord-Holland Trofee’. Daarnaast wordt ieder jaar onder deze deelnemers een Storm-Nalu strandbike (29 inch) verloot. Na de laatste tocht op 14 februari 2016 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 15 november vanaf 08:30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht.

Reserveer tevens alvast zondag 13 december in uw agenda, dan staat de tweede Rabo ATB Vooroevertocht van het seizoen op het programma.

Kijk voor meer informatie op: www.atbnoordholland.nl of op de Facebook pagina ‘MTB Wervershoof’.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.