Winterconcert Medemalaca Vocali

Medemblik – Gemengd koor Medemalaca Vocali geeft weer een winterconcert, dat de moeite waard is om te komen beluisteren. Op het programma staan werken van Fauré, Grieg, Mozart en Jenkins.

Het welbekende Cantique de Jean Racine werd geschreven door de toen negentienjarige componist in 1864. Met het stuk won Fauré (1845 – 1924) de eerste prijs toen hij afstudeerde aan de ‘École Niedermeyer’ te Parijs. Van de Noorse componist Edvard Grieg(1843 -1907) daarentegen wordt een vrij onbekend werk ten gehore gebracht, nl. een deel uit de onvoltooide opera Olav Tryggvason. Bekender is het slotkoor uit Die Zauberflöte van Mozart(1756 – 1791) en tenslotte worden twee delen uitgevoerd uit The Peacemakers van Karl Jenkins(1944 – ), als een ode aan de wereldvrede.

Een gevarieerd programma, geheel in overeenstemming met deze tijd van het jaar.

Het concert staat o.l.v. Jan Laan en zal begeleid worden door Deborah Pardy op de vleugel en het harpduo Anna Manshanden en Tessel Kruier. De solisten zijn Marja Schmitz(sopraan), Judy Schouten(alt), Chris Slagmoolen(bas). Ook Kwartetto Amici zal prachtige zang ten gehore brengen.

Het winterconcert wordt op zondag 29 november gehouden in de Bonifaciuskerk te Medemblik.

  • Aanvang 16.00uur, kerk open om 15.15uur.
  • Toegangsprijs € 10,=
  • Kaartverkoop: Sint Pieter -Medemblik
  •                            Marskramer-Bagijnhof 6-Medemblik
  •                            Praktisch Projectmeubel 0227-540015

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.