Het Vrijwilligerspunt en Stichting Leekerweide tekenen intentieverklaring tot samenwerking

Wognum – Het Vrijwilligerspunt en Stichting Leekerweide, ook namens WmoBuroFlo, tekenden afgelopen dinsdag een intentieverklaring tot samenwerking. Doelstelling is het zo goed mogelijk bijeen brengen van een vraag en het bieden van ondersteuning door een vrijwilliger binnen de zeven West-Friese gemeentes.

Vrijwilligerswerk is enorm belangrijk en wordt steeds belangrijker. Door krachten en werkvelden te bundelen, worden zowel Vrijwilligerspunt als Leekerweide en WmoBuroFlo sterker. Leekerweide werkt met meer dan 550 vrijwilligers in de zorg voor mensen met een beperking. Vrijwilligerspunt bindt vraag en aanbod van burgers in de gemeentes Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Medemblik, Opmeer, Stedebroec en Koggeland. Het label WmoBuroFlo, onderdeel van Leekerweide, organiseert zorg en ondersteuning. Flo begeeft zich op het stuk ondersteuning via de Wmo, Participatiewet en Jeugdzorg,meldt Rodi.

Door deze drie stromen bijeen te brengen, kunnen de drie afzonderlijke organisaties nog beter inspringen op vragen van mensen. Of het nu gaat om een enkele klus, kortdurende ondersteuning of een langere verbintenis. De vragen kunnen nu door gezamenlijk te delen, beter beantwoord worden.

Op de foto: Directeuren mevrouw Noppert van het Vrijwilligerspunt en de heer Zegveld van Leekerweide/WmoBuroFlo ondertekenen de intentieverklaring. (Foto: aangeleverd)

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.