24.3 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:56
Medemblik Actueel.

Fouten installateur De Bloesem zorgt voor financiële strop Medemblik

Wognum – De Bloesem in Wognum is het zorgenkindje aan het worden voor de gemeente Medemblik. Zorgde eerst een constructiefout voor een strop van 13000 euro, nu mag de gemeente weer de knip opentrekken om de zoveelste fouten van een installateur te laten verhelpen.

Deze keer heeft de gemeente Medemblik een nieuwe installateur in handen genomen om het hele gebouw aan een nulmeting te laten onderwerpen. Hieruit kwam naar voren dat er toch nog wel wat dingen gewenst/ongewenst waren:

  1. Energiebeheer; er zijn extra energiemeters geplaatst om een betere verdeling naar de diverse gebruikers te krijgen en een ontkoppeling van de ventilatievoorziening tussen sporthal en kleedkamers (bij ventileren van de kleedkamers werd ook de sporthal geventileerd);
  2. Verbetering van de installatie; tijdens de bouw is de installatie niet goed afgewerkt, de verbetering is niet te verhalen bij de oorspronkelijke aannemer;
  3. het opnieuw inregelen van de ventilatievoorziening;
  4. geconstateerd is dat er teveel zuurstof in het water van de CV leidingen zit. Hiervoor is een ontgasser (drukstation met filters) worden aangebracht en zijn de leidingen schoon gespoeld.

De totale kosten van dit alles bedroegen € 98.000,- en omdat de gemeente de bouwheer was kwam het voor rekening van de gemeente Medemblik. Gelukkig kon het worden geboekt binnen het door de gemeenteraad ter beschikking gestelde krediet die de gemeenteraad in februari 2013 gereserveerd voor nog te verwachten extra kosten.

De gemeente Medemblik onderzoekt verder nog of de energiekosten hoger zijn dan marktcomform en laat uitzoeken hoe deze energiekosten verder omlaag kunnen worden gebracht.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?