Medemblik Actueel.

Voetbal

Zwaarbevochten zege Opperdoes op kadoelen

Opperdoes – Opperdoes had de 1e periode vorige week al binnen en heeft dit in stijl van een overwinning afgesloten. Dit ging evenwel niet van een leien dakje, want de ploeg had de handen vol aan tegenstander Kadoelen. Met Peter Smit na 9 maanden weer in de basis, nog onwennig maar naarmate de wedstrijd vorderde weer ouderwets. Het begin was veel belovend en resulteerde al heel snel met een kopbal op de paal van Frank Boersma. Dezelfde had een minuut later een strafschop moeten krijgen, want het lichte vasthouden van een Kadoelen verdediger was net voldoende om Boersma uit balans te brengen.

Hierna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarin Kadoelen zich een prima partij toonde. Het verdedigde ver van het eigen doel en maakte het de opbouw aan Opperdoes kant zeer lastig. Het beschikt over een jong team met vaardige spelers en hier hadden de Opperdoes verdedigers een hele kluif aan. Vooral Jerry Kreune en Jay Jay Beemsterboer moesten vol aan de bak tegen de handige buitenspelers van de Amsterdammers. Ze slaagden hier over het algemeen zeer goed in, al was er minder de ruimte om mee op te komen. Het werd zodoende een middenveld gevecht waar Kadoelen een licht overwicht had al konden beide teams de aanvallers moeilijk vinden. De ruststand van 0-0 was daarom een logische.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het spel was nog steeds op het middenveld, dus hadden beide doelmannen het niet erg druk. Na een kwartier in de 2e helft kwam er toch wat meer dreiging van Opperdoes kant. Jay Jay Beemsterboer vond weer wat mogelijkheden om mee op te komen en dit resulteerde in de vrij plotselinge voorsprong voor de thuisploeg. Beemsterboer zoals gemeld liet na ruim 20 minuten een prima voorzet los en deze werd prachtig door Tamo Karpetian in gekopt. De reflex van de Kadoelen doelman mocht er ook zijn al moest hij wel een corner toestaan. Deze werd perfect door Roy Janssens op het hoofd van Niels Putting gelegd en zijn kopbal was de doelman wel te machtig. 1-0 en dat was al heel wat deze moeilijke middag. Een lastige stand voor een voetballer. Verdedigen of voor de 2-0 gaan.

Opperdoes hinkte op deze 2 gedachtes en liep hierdoor teveel achteruit naar de zin van Volkert Jan Putting. Zonder echt grote kansen te creëren kwam Kadoelen te vaak naar de zin van de trainer bij het Opperdoes strafschop gebied. Toch hadden de laatste 10 minuten een stuk gemakkelijker kunnen zijn als Niels Putting het vizier iets lager had staan. Marein Zwaan, prima ingevallen, stak de bal op de over hem heen komende Beemsterboer. Diens voorzet was op maat, al heeft U de afloop al kunnen lezen. Zo bleef de wedstrijd spannend en al waren de laatste 5 minuten vrij hectisch voor het doel van Jan Ploeg, de voorsprong bleef in tact.

Zo bleef Opperdoes ook deze keer weer aan de goede kant van de score. Al bied de eerlijkheid te zeggen, dat al waren de beste sporadische kansen voor Opperdoes, Kadoelen op basis van 90 minuten voetbal toch wel een puntje verdiend had. Volgende week de topper in Alkmaar tegen Jong Holland, aanvang 15.00 uur.  

Foto: v.v. Opperdoes

Reageren via facebook