Medemblik Actueel.

Regionieuws

Hoornse bedrijventerrein Zevenhuis is eerder Leeghuis…

Regionieuws – Het wil maar niet vlotten met bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Na ruim een jaar zit alleen bamboe-importeur MOSO nog op het gloednieuwe terrein.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Er zijn volgens Peter van Asselt van de exploitatiemaatschappij Zevenhuis veel oorzaken voor de leegstand. Het terrein is ontwikkeld in crisistijd en er zijn de afgelopen jaren weinig nieuwe bedrijven bijgekomen.

Bij andere bedrijventerrein in Noord-Holland, zoals Breekland in Oudkarspel en de Baanstee in Purmerend, vestigen zich ook geen nieuwe bedrijven. Verder doen banken moeilijker bij het verstrekken van een financiering. “Een paar jaar geleden zetten bedrijven zo hun handtekening, maar nu duurt de beslissing om je ergens nieuw te vestigen veel langer.”

MOSO tevreden
René Zaal van MOSO is tevreden over de nieuwe locatie, maar hij heeft liever andere bedrijven als buren dan lege modderige velden. Volgens Van Asselt van Zevenhuis is het slechts een kwestie van tijd voor er meer bedrijven komen.

Het zou volgens hem helpen als het bestemmingsplan werd verruimd zodat er zich ook distributiebedrijven op het terrein terecht komen. Dat zou handig zijn: Zevenhuis ligt namelijk naast de Westfrisiaweg en dichtbij de A7.

Reageren via facebook