Dorpsveiling Nibbixwoud brengt maar liefst € 71.000,- op

Nibbixwoud – Op zaterdag 31 oktober is er in Nibbixwoud geschiedenis geschreven! De eerste dorpsveiling is een groot succes geworden. Met behulp van ongeveer 125 vrijwilligers is de avond super verlopen.

Om half 8 werden de deuren van de gilde hal geopend en vanaf moment één kwamen de bezoekers in grote getalen binnen. Bij de ingang konden alle bezoekers zich inschrijven en ontvingen zij hun kopersnummer.

Om 8 uur begon de voorzitter Theo van Eijk met een enthousiast woordje waarin hij de bezoekers attendeerden op de grote inzet van alle vrijwilligers. Ook maakte hij het startbedrag bekend van maar liefst 13.000 euro! En met dit bedrag in het achterhoofd kon de veiling met goede moed van start gaan.

De veilingmeesters Peter Swart en Richard de Beer maakten meteen een goede start met het eerste koopje! De miniatuur auto en bak pepernoten ging voor meer dan 100 euro naar de eerste koper. Dit zette meteen de toon voor de rest van de avond. De bedragen bereikten vele hoogte punten en weer liet Nibbixwoud zien een betrokken gemeenschap te zijn!

In de pauze nam Jan Entius, namens Stichting Nibbik Uit, het woord om het organiserend comité van de veiling te bedanken. Vervolgens verraste hij de bezoekers van de veiling met de bekendmaking van de naam voor de nieuwe dorpsaccomodatie in Nibbixwoud. Vanaf heden is de naam: De Dres!

Rond 1 uur was ook het 585e koopje geveild en nam de voorzitter weer het woord. Van Eijk mocht toen het de uiteindelijke opbrengst van 71.000 euro bekendmaken! Dit was natuurlijk de perfecte afsluiter van een fantastische en gezellige avond!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.